Pages

2015. április 21.

Könyvajánló



CJ Roberts – Fogoly a sötétben 

"Caleb olyan ember, akit csak a bosszú érdekel. Amióta egy hatalomra éhes gengszter kiskorában elrabolta, majd eladta rabszolgának, másra sem tud gondolni – kizárólag a revans foglalkoztatja. Tizenkét évre merült el az élvezeti célból tartott rabszolgák világában, az egyedüli felelősnek tartott férfit keresve. A szenvedését okozó építész végül előkerült: a személyi igazolványa új volt, a személyisége azonban a régi maradt. Ha Caleb elég közel akar kerülni a céljához, muszáj azzá vállalnia, amit gyűlöl. Elrabol egy gyönyörű lányt, hogy azzá tegye, ami ő maga volt egykoron."

Ez nem egy szürke ötven árnyalata klón, és nem egy romantikus regény, amelyben a hősnőt elfenekelik valamilyen pimaszkodásért :) Én még csak a könyv egyharmadát olvastam el (nagyjából ebédidőben, vagyis eléggé olvasmányos), így csak erről tudok véleményt mondani (nem tudom, hogy mi lesz a vége, nem tudom, meddig mennek el...) - szerintem nagyon jó könyv.

Egy erőszakos könyv. Kemény büntetések, igazi fájdalom... Egy 18 éves, szűz lányt rabol el egy pasi, hogy szexrabszolgát csináljon belőle. Nem a saját élvezetére... Persze az ő farka is feláll a lányra, de "magasabb" cél vezérli - bosszút állni (megölni) azt a férfit, aki gyerekként őt használta hasonló célra. (Bár több utalás is van arra, hogy a pasi már több lányt is "betört" korábban - bár az nem derült ki eddig, hogy ezeknek is a bosszú volt a céljuk, csak nem értek el eredményt, vagy simán csak pénzkereset...)

Szerintem szuper megoldás, hogy a férfi fejezetei E/3-ban íródtak, míg a lány részeit közvetlenül az ő szemén és gondolatain keresztül élhetjük meg. Míg egyikőjüktől tartunk némi távolságot, éppen csak személyisége felszínét kapirgálhatjuk, csupán annyira ismerhetjük meg, hogy ne teljes szívből gyűlöljük, addig másikuk minden pillanatát fájdalmas részletességgel megtapasztaljuk, szinte vele, helyette rettegünk és reménykedünk.

És persze a téma alapja a Stockholm szindróma - bár a kritikusok egy része ezt nem tartja központi kérdésnek...

Nem ajánlom mindenkinek, nem könnyed olvasmány - de érdemes elolvasni.

A könyvet a könyvtáramban is megtalálod, ha érdekel :) De ha írsz, elküldöm :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése