Pages

2006. október 31.

Rozmaring

Amikor beteg voltam, láttam egy jó filmet a Filmmúzeumon. Rozmaring volt a címe, és igazából az ismertetője fogott meg: Történet egy elkényeztetett pesti fruskáról, akit móresre tanítanak vidéken. Még szerencse, hogy a "tanító" egy jóképű fiatalember.

A filmet 1938-ban készítették, és sajnos eléggé rossz minőségű volt a kópia. Pedig érdemes megnézni – persze elsősorban a spanking kedvelőknek. A történet a kor szabvány témái közé sorolható. Van egy pesti cég, a Lapidária Rt. A cég csetlő-botló alkalmazottja, Kabos Gyula, megvesz egy bányát, csak éppen út nem vezet hozzá. Így kénytelenek a 2 szomszédos birtokos valamelyikétől földet vásárolni. A cég vezérigazgatója leküldi az egyik birtokra elkényeztetett lányát, Böskét, aki titkárnőként szintén a cégnél "dolgozik", valójában azonban csak kolléganőivel gonoszkodik. Böske autója árokba fordul, s a segítségére siető birtoktulajdonossal, akit parasztnak vél, nagyon fölényesen viselkedik. A férfi egy ideig türelmes, de amikor a lány pofon üti, akkor alaposan elfenekeli az út melletti árokban. (Sajnos este van, a kópia is régi, így nagyon sötét az egész jelenet.) Később persze a porolásnak házasság a vége.

Nagyon érdekes, hogy a "pesti fruska" az a Turay Ida, akit a Janika című filmben is nagyon elfenekelnek (ráadásul több olyan filmjét láttam, ahol veréssel fenyegették – csak sajnos akkor elmaradt a porolás). Ráadásul mindkét filmet Békeffy István írta, aki történetesen a férje volt. Vagyis a férj olyan szerepeket írt, amelyben a feleségét elfenekelik a filmvásznon! Talán Ő is egy spanking-fan volt???:)

Én is ismerek egy "pesti fruskát", aki főszereplője lehetett volna a filmnek, és aki hasonló módon megérdemelti az elfenekelést, mint Turay Ida - és ez ígéret, nem fenyegetés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése