Pages

2015. december 23.

Boldog karácsonyt.


Karácsony. Nekem már a 48-adik. Az első párra egyáltalán nem emlékszem - de gondolom ez általában mindenkire igaz :) Gyerekként az egyik emlékem egy világítós gépfegyver - aminek az elején egy lámpa villogott a lövések ütemében.

Később voltak nagyon szegényes karácsonyok, voltak nagyon szomorú karácsonyok... De a karácsony valami miatt mindig más volt. Nem tudom. Amikor csak diók voltak becsomagolva ezüstös papírba. Akkor is együtt volt a család.

Majd nem... Csökkent a család... Az első volt a legszörnyűbb... És évente kevesebb... Milyen volt akkor a karácsony? Nem tudom. Tényleg nem. Gondolom van valamilyen önvédelem, és csak a szépre emlékezünk...

Majd jöttek a viszonylag jobb évek :) Rendszerváltás, még mindig szegényen, de új családtagokkal :) Majd, már felnőttként, amikor én adtam ajándékot... Nekem se volt mindig pénzem, de a karácsonyi ajándékokra volt :)

De volt, amikor nem az ajándék volt a lényeg - és az volt a legjobb időszak :) Amikor hazavittem a karácsonyi szünetre a munkahelyi gépemet és amikor még nagyon kevés embernek volt számítógépe :) És akkor még nem úgy volt, hogy valaki ül a gép előtt, és játszik valakivel, aki talán a világ másik felén él, hanem a többiek szurkoltak a játékosnak :)

Boldog békeévek :)

Majd jött sok minden... Nálunk, szerencsére, alig volt olyan karácsony, amikor nem volt gyerek. A gyerekek még hisznek :) És nem is szabad elvinni a hitüket. A karácsonyfa lehet csak egy ág, vagy 2 méter magas, az ajándék lehet egy számítógép, vagy egy csúzli - a család, a gyerekek, az együtt lét a lényeg.

Holnap ne foglalkozzatok a világ dolgaival :) Legyetek a szeretteitekkel. Remélem mindenkinek békés és boldog lesz a holnapi napja. Zárjátok be a rosszat, legalább egy napra. Felejtsétek el a bajokat, csak egy napra. Kapcsoljatok ki egy percre, gondoljatok azokra, akik már nincsenek velünk... Majd azokra, akik itt vannak és szeretnek benneteket.

Aki egyedül érzi magát, annak csak rosszalkodnia kell karácsony másnapján - és én figyelek rátok :)

Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt. A szívem veletek van.

2 megjegyzés:

  1. Ez szép volt, Vince. Őszintébb és szívhez szóló karácsonyi üdvözlet bármely hangzatos kívánságnál. boldog karácsonyt neked is...

    VálaszTörlés
  2. Vince, ez meghatott. Köszönöm.

    VálaszTörlés